telefon QR

TEORIA I PRAKTYKA, CZYLI MY W ?GOMARZE?

wielkość:

 

 

Łączenie teorii z praktyką przynosi w szkolnictwie zawodowym najlepsze efekty. W roku szkolnym 20012/2013 uczennice kształcące się w zawodzie technika technologii żywności skorzystały  z niezwykle atrakcyjnej możliwości odbywania zajęć praktycznych  w zakładzie Przetwórstwo Owoców i Warzyw ?Gomar? w Pińczowie. W czasie zajęć poznajemy technologię produkcji wyrobów tej firmy:

 

  • szerokiego asortymentu dżemów, powideł i marmolad,
  • soków owocowych, warzywnych i warzywno - owocowych
    w opakowaniach szklanych i kartonowych,
  • koncentratów, nektarów i syropów,
  • bogatej gamy sałatek warzywnych,
  • ogórków konserwowych i kwaszonych,
  • przecierów i koncentratów pomidorowych oraz ketchupów,
  • innych asortymentów: borówki i żurawiny do mięsa, jabłek prażonych, koncentratów barszczu z buraków ćwikłowych?

 

Poprzez obserwację i wykorzystanie dokumentacji technicznej mamy możliwość poznania budowy, zasady działania i obsługi urządzeń oraz linii technologicznych. Wykonywanie prostych prac w hali produkcyjnej pozwala poznać specyfikę funkcjonowania zakładów branży spożywczej, lepiej przygotować się do egzaminów zawodowych, a w przyszłości do dalszego kształcenia i podjęcia pracy w zawodzie technologa żywności.

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
luty 2025
pwścpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
2138391
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
Do zeszłego tyg.
W tym miesiącu
W zeszłym m-cu
Wszystkie dni
310
258
310
2134126
8492
13863
2138391

Your IP: 18.97.9.169
Server Time: 2025-02-17 21:08:07
Visitors Counter
Dzisiaj jest
Poniedziałek
17 lutego 2025
Imieniny obchodzą
Donat, Donata, Franciszek, Izydor, Julian, Konstanty, Łukasz, Niegomir, Sylwin, Zbigniew, Zbyszko
Do końca roku zostało
318 dni

logo cke

odnośnik,jpg

 

BIP




Powered by Joomla!®. Developed by: joomla 2.5 themes  Valid XHTML and CSS.

J.H. zszpinczow.pl Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.