telefon QR

TEORIA I PRAKTYKA, CZYLI MY W ?GOMARZE?

 

 

Łączenie teorii z praktyką przynosi w szkolnictwie zawodowym najlepsze efekty. W roku szkolnym 20012/2013 uczennice kształcące się w zawodzie technika technologii żywności skorzystały  z niezwykle atrakcyjnej możliwości odbywania zajęć praktycznych  w zakładzie Przetwórstwo Owoców i Warzyw ?Gomar? w Pińczowie. W czasie zajęć poznajemy technologię produkcji wyrobów tej firmy:

 

  • szerokiego asortymentu dżemów, powideł i marmolad,
  • soków owocowych, warzywnych i warzywno - owocowych
    w opakowaniach szklanych i kartonowych,
  • koncentratów, nektarów i syropów,
  • bogatej gamy sałatek warzywnych,
  • ogórków konserwowych i kwaszonych,
  • przecierów i koncentratów pomidorowych oraz ketchupów,
  • innych asortymentów: borówki i żurawiny do mięsa, jabłek prażonych, koncentratów barszczu z buraków ćwikłowych?

 

Poprzez obserwację i wykorzystanie dokumentacji technicznej mamy możliwość poznania budowy, zasady działania i obsługi urządzeń oraz linii technologicznych. Wykonywanie prostych prac w hali produkcyjnej pozwala poznać specyfikę funkcjonowania zakładów branży spożywczej, lepiej przygotować się do egzaminów zawodowych, a w przyszłości do dalszego kształcenia i podjęcia pracy w zawodzie technologa żywności.

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
grudzień 2021
pwścpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
1659061
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
Do zeszłego tyg.
W tym miesiącu
W zeszłym m-cu
Wszystkie dni
566
290
856
1655771
2554
11672
1659061

Your IP: 52.23.219.12
Server Time: 2021-12-07 22:02:30
Visitors Counter
Dzisiaj jest
Wtorek
7 grudnia 2021
Imieniny obchodzą
Agaton, Ambroży, Marcin, Ninomysł
Do końca roku zostało
25 dni

logo cke

odnośnik,jpg

 




Powered by Joomla!®. Developed by: joomla 2.5 themes  Valid XHTML and CSS.

J.H. zszpinczow.pl Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.