telefon QR

TEORIA I PRAKTYKA, CZYLI MY W ?GOMARZE?

 

 

Łączenie teorii z praktyką przynosi w szkolnictwie zawodowym najlepsze efekty. W roku szkolnym 20012/2013 uczennice kształcące się w zawodzie technika technologii żywności skorzystały  z niezwykle atrakcyjnej możliwości odbywania zajęć praktycznych  w zakładzie Przetwórstwo Owoców i Warzyw ?Gomar? w Pińczowie. W czasie zajęć poznajemy technologię produkcji wyrobów tej firmy:

 

  • szerokiego asortymentu dżemów, powideł i marmolad,
  • soków owocowych, warzywnych i warzywno - owocowych
    w opakowaniach szklanych i kartonowych,
  • koncentratów, nektarów i syropów,
  • bogatej gamy sałatek warzywnych,
  • ogórków konserwowych i kwaszonych,
  • przecierów i koncentratów pomidorowych oraz ketchupów,
  • innych asortymentów: borówki i żurawiny do mięsa, jabłek prażonych, koncentratów barszczu z buraków ćwikłowych?

 

Poprzez obserwację i wykorzystanie dokumentacji technicznej mamy możliwość poznania budowy, zasady działania i obsługi urządzeń oraz linii technologicznych. Wykonywanie prostych prac w hali produkcyjnej pozwala poznać specyfikę funkcjonowania zakładów branży spożywczej, lepiej przygotować się do egzaminów zawodowych, a w przyszłości do dalszego kształcenia i podjęcia pracy w zawodzie technologa żywności.

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
wrzesień 2020
pwścpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
1467286
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
Do zeszłego tyg.
W tym miesiącu
W zeszłym m-cu
Wszystkie dni
321
1050
2105
1459323
19022
16105
1467286

Your IP: 3.235.101.50
Server Time: 2020-09-30 07:27:00
Visitors Counter
Dzisiaj jest
Środa
30 września 2020
Imieniny obchodzą
Grzegorz, Hieronim, Honoriusz, Imisław, Leopard, Sofia, Wera, Wiera, Wiktor, Wiktoriusz, Zofia
Do końca roku zostało
93 dni

logo cke

odnośnik,jpg

 




Powered by Joomla!®. Developed by: joomla 2.5 themes  Valid XHTML and CSS.

J.H. zszpinczow.pl Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.