telefon QR

TEORIA I PRAKTYKA, CZYLI MY W ?GOMARZE?

wielkość:

 

 

Łączenie teorii z praktyką przynosi w szkolnictwie zawodowym najlepsze efekty. W roku szkolnym 20012/2013 uczennice kształcące się w zawodzie technika technologii żywności skorzystały  z niezwykle atrakcyjnej możliwości odbywania zajęć praktycznych  w zakładzie Przetwórstwo Owoców i Warzyw ?Gomar? w Pińczowie. W czasie zajęć poznajemy technologię produkcji wyrobów tej firmy:

 

  • szerokiego asortymentu dżemów, powideł i marmolad,
  • soków owocowych, warzywnych i warzywno - owocowych
    w opakowaniach szklanych i kartonowych,
  • koncentratów, nektarów i syropów,
  • bogatej gamy sałatek warzywnych,
  • ogórków konserwowych i kwaszonych,
  • przecierów i koncentratów pomidorowych oraz ketchupów,
  • innych asortymentów: borówki i żurawiny do mięsa, jabłek prażonych, koncentratów barszczu z buraków ćwikłowych?

 

Poprzez obserwację i wykorzystanie dokumentacji technicznej mamy możliwość poznania budowy, zasady działania i obsługi urządzeń oraz linii technologicznych. Wykonywanie prostych prac w hali produkcyjnej pozwala poznać specyfikę funkcjonowania zakładów branży spożywczej, lepiej przygotować się do egzaminów zawodowych, a w przyszłości do dalszego kształcenia i podjęcia pracy w zawodzie technologa żywności.

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
wrzesień 2024
pwścpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
2074008
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
Do zeszłego tyg.
W tym miesiącu
W zeszłym m-cu
Wszystkie dni
112
261
1790
2070240
6401
12523
2074008

Your IP: 44.222.131.239
Server Time: 2024-09-20 08:34:47
Visitors Counter
Dzisiaj jest
Piątek
20 września 2024
Imieniny obchodzą
Dionizy, Eustachy, Eustachiusz, Fausta, Faustyna, Filipina, Irena, Oleg, Ostap, Sozant
Do końca roku zostało
103 dni

logo cke

odnośnik,jpg

 

BIP




Powered by Joomla!®. Developed by: joomla 2.5 themes  Valid XHTML and CSS.

J.H. zszpinczow.pl Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.