telefon QR

RODO

wielkość:

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCĄ POZYSKIWANIA DANYCH OSOBOWYCH OD OSOBY, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ

KLAUZULA INFORMACYJNA


Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 119 z dnia 4 maja 2016r.), dalej zwane jako RODO , informuję, iż:

Administratorem Państwa danych osobowych oraz danych Państwa dzieci jest ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH IM STANISŁAWA STASZICA W PIŃCZOWIE, UL. SPÓŁDZIELCZA 6, 28-400 PIŃCZÓW.

Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w ZESPOLE SZKÓŁ ZAWODOWYCH W PIŃCZOWIE możliwy jest pod numerem tel. 664914719 lub adresem email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. .

  1. Państwa dane osobowe oraz dane dzieci (uczniów) przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust,.1 lit.c RODO w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo Oświatowe z dn. 14 grudnia 2016 roku ( Dz. U. z 2017 r., poz. 59) oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991 r.(Dz. U. z 2017 r., poz. 2198) w celu realizacji statutowych , zadań dydaktycznych, opiekuńczych i wychowawczych
    w placówce.
  2. dane udostępnione przez Panią/Pana będą podlegały udostępnianiu tylko instytucją upoważnionym z mocy prawa lub innym podmiotom, które na podstawie stosownych umów podpisanych ze szkołą przetwarzają dane osobowe, dla których Administratorem jest szkoła.
  3. posiada Pani/Pan prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych i prawo do ich sprostowania, prawo do usunięcia danych osobowych (art. 17 RODO) lub prawo do ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO), prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (art. 21 RODO), prawo do przenoszenia danych (art. 20 RODO), lub w przypadku uzyskania zgody dla przetwarzania danych osobowych prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (art. 7 RODO).
  4. ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. dane osobowe będą przechowywane przez okres nie dłuższy, niż ten wymagany ustawą o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach, licząc od początku roku następującego po roku, w którym została wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych.
  6. podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym jednakże niepodanie danych
    w zakresie wymaganym przez Administratora może skutkować nie spełnieniem obowiązku ustawowego. W sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby, której dane dotyczą, podanie przez Panią/ Pana danych osobowych Administratorowi ma charakter dobrowolny.
  7. dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.
  8. Pani/Pana dane nie będą przekazywane odbiorcom w państwie trzecim lub organizacji międzynarodowej.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
czerwiec 2024
pwścpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2035757
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
Do zeszłego tyg.
W tym miesiącu
W zeszłym m-cu
Wszystkie dni
178
367
1604
2031276
5311
11672
2035757

Your IP: 3.230.173.188
Server Time: 2024-06-14 07:58:15
Visitors Counter
Dzisiaj jest
Piątek
14 czerwca 2024
Imieniny obchodzą
Bazylid, Bazylis, Eliza, Justyn, Justyna, Ninogniew, Walerian, Waleriana
Do końca roku zostało
201 dni

logo cke

odnośnik,jpg

 

BIP




Powered by Joomla!®. Developed by: joomla 2.5 themes  Valid XHTML and CSS.

J.H. zszpinczow.pl Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.